20 Apr 2018

Локални смукателни устройства, прахоуловители

Локални смукателни устройства за очистване на замърсения въздух в производствени помещения, автосервизи и др.
Изтегли филм 

Необходими изходни данни за изготвяне на техническа оферта


Производителност : от 1200 м3/ч до 2600 м3/ч
Със своята ефективност, практичност и редуцирани размери те решават проблемите за аспириране, обезпрашаване и обезмирисяване на работните места, при които се отделят димни газове, аерозоли и прах. 

Приложение : 

  • За очистване на праховъздушни емисии в работните помещения при електро и газозаваръчни работи, сърцарски участъци в леярните, дробеструйни кабини, ремонтни цехове и работилници и др.
  • При извършване на ремонтни дейности в строителството.
  • Автосервизни услуги.
  • Художествени занаяти.

Очистните съоръжения се комплектоват с един или два броя индивидуални смукатели с гъвкаво рамо, съответно за обслужване на едно или две работни места. По този начин се осигурява засмукването на прахогазовите замърсители директно от зоната на образуването им, което е предпоставка за по-ниски енергийни разходи. В същото време, след преминаване през очистното съоръжение, аспирираният въздух се връща обратно в работното помещение, с което се спестяват разходи за подгряване на въздуха през зимния сезон. 

При извършване на заваръчни работи, се гарантира висока степен на улавяне на димните газове без това да довежда до прекъсване на защитната струя газ и без да води до охлаждане в зоната на заваряване.
Заваръчен участък
Напълно оборудван участък за заваръчни операции, включващ съоръжение за засмукване на замърсения със сух прах въздух, отделящ се в процеса на заваряване.
Смукатели за изгорели газове
Подходящи за депа, гаражи, центрове за техническо обслужване на автомобили.

Съоръжения за улавяне и очистване на замърсения въздух при металообработващи операции
Предназначени са за улавяне и очистване на праховъздушни потоци от подвижни работни места при рязане, шлифоване, полиране, както и при пресипване и опаковане на насипни продукти и др. С помощта на специално приспособление прахоуловителят може да бъде използван като прахосмукачка за почистване пода на производствените помещения.
Съоръжения за засмукване и очистване на запрашения въздух от дървообработващи машини /Прахоуловители/


Предназначени за очистване от дървесна прах и стърготини, отделящи се при работата на дървообработващите машини и при сходни технологични процеси.
Универсална смукателна работна маса
За улавяне и отвеждане на прахови и газови замърсявания, възникващи при ръчно шлифоване или при шлосерно-заваръчни работи.
Вентилационна стена за бояджийски работи
Предназначена за очистване на въздуха от мъглата възникваща при боядисване със шприц на неголеми детайли.

шаблоны для dle 11.2